Wie, wat, waarom

Wings for Children

Wings for Children, een vzw gekoppeld aan Jeugd en Luchtvaart, organiseert 2- jaarlijks een uniek evenement. Over taal- en landsgrenzen heen, ontvangen kinderen met beperking een luchtdoop; letterlijk en figuurlijk hoog in de wolken. Gadgets, receptie en certificaatoverhandiging voor elke deelnemer en een rondleiding op de luchthaven maken het spektakel compleet.

Dit vliegfeest voor andersvalide kinderen is speciaal voor hen die door handicap en belemmering ook even mogen vergeten wat ze dagelijks dragen. Ook voor de begeleiders, die samen met de kinderen beleven, en hun sprekende blikken kunnen bewonderen.

De organisatie is sinds dag 27 in handen van 4 enthousiaste vrijwilligers, die doorstarten na het heengaan van bezieler Frank Sanders. Met ondersteuning en ervaring van Dédée Sanders – Van Vlasselaer aan hun zijde, zien zij hun dag uitgroeien tot een hartverwarmend succes, wederkerend, niet uit te vegen uit de herinnering van alle kinderen, medewerkers en sponsors.

Dit unieke initiatief kan op zeer hartelijke steun rekenen van alle betrokken overheidsdiensten, luchtvaartmaatschappijen, de bedrijfswereld op en rond de luchthaven, en vele belangloze sponsors en vrijwillige medewerkers.

De initiatieven groeien en worden werkelijkheid dankzij het beroerde hart van velen dat erachter schuil gaat. Alleen samen is dit te verwezenlijken.

Op ‘den dag’, mag je de inzet van alle firma’s, piloten en boordbemanning bewonderen, de harde inzet van het luchthavenpersoneel gade slaan, en weten dat inzet primeert, iedereen geeft.

Als dank: de glimlach van een gelukkig kind.

De organisatie Dédée, Frank, Karl, Chris en Sarah